Translate:

Jomfrubakken

En quickie på vejen

Jomfrubakken er ikke en af de mest populære pladser i Mariager Fjord. Jeg tror dette skyldes to ting. Pladsen er ikke særlig stor, og den ligger meget åbent i forhold til vejen der løber langs fjorden på sydsiden.

Det er sjældent jeg sidder på vej i bilen, eller som under planlægning af dagens angreb på fjorden og tænker "I dag skal jeg kun fiske jomfrubakken".

Jomfrubakken er en plads man kan pløje igennem på 15-30 minutter og det er også det jeg vil anbefale man gør. Jeg tager gerne to eller flere pladser på en tur til fjorden - og hvis jeg kommer forbi Jomfrubakken, så holder jeg lige ind og tager et par kast... Det gir en gang i mellem en fisk eller to.

Hurtigt og effektivt

Der er to ting man skal kende på jomfrubakken for at kunne affiske den effektivt - ikke grundigt, men effektivt. Der hvor jeg har markeret et hotspot på kortet nederst findes der en meget stor muslingebanke hvor der er meget lavt vand. Ind i mellem står der store stimer af fisk, gerne i foråret, på denne banke - kast ud over den med en let flue inden du vader ud over den.

Det andet er den skel-linje man kan se på kortet der er på bunden ind mod bunden af bugten. Stå 5-10 meter foran den og kast ind over den - når fluen trækkes ud over denne bundændring falder hugget ofte. Det er som om fiskene patruljere denne linje.

Mere er der ikke til denne plads - brug 15-30 minutter på den og hvis der ikke er fisk, så smut videre.

Kort inkl fredningszoner, hotspots og parkering

Hvis du ikke kan se et parkerings ikon skal du zoome lidt ud på kortet - nogle parkeringspladser er en lille gåtur væk fra pladsen.

Se vejrudsigten for i morgen for Jomfrubakken

Vandtemperatur sammenholdt med fangster

Stregen er vandtemperaturen, som den er blevet målt ved hver tur - i celsius.
Hver prik på den blå linje repræsentere en tur til pladsen.
De orange søjler er hvor mange fisk der kom på land på den enkelte tur.

Successrate i forskellige vindretninger på denne plads