Translate:

Kongsdal

Kongsdal er en af de klassiske pladser i Mariagerfjord. Det er der en grund til. Her tages ofte store, faktisk rigtigt store fisk.

Hvis du målrettet går efter en ny PR i fjorden er Kongsdal et rigtigt godt bud på pladsen hvor det sker. Specielt omkring den lille bæk der løber ud helt inde i bunden kan fiskeriet være rigtigt sjovt.
Hvis man parkere på lystbådshavnen og bevæger sig ind i bugten er bunden i starten lidt midret - og der kan være store "svane huller" men 20-30 meter ude bliver der dybere og her er der spredte muslinger og sten på bunden. Det er her ørrederne står det meste af tiden, og jer der ofte rykkes i stangen.

Pladsens bedste områder - hotspots - findes dog lidt længere inde i bunden. Her løber der et vandløb ud i fjorden og det er her det ofte er bedst at bruge sin tid.

Videre rundt i bugten gentager landskabet sig - tæt under land er det sandet/mudret og der er store svane huller. Længere ude begynder der at være lidt sten og spredte muslinger.

Jeg ved ikke om det er strømforholdene eller bundens konsistens der gør at denne plads er en god vinterplads - men faktum er at der kan fanges +5 kg fisk her hele året rundt.

 

Kort inkl fredningszoner, hotspots og parkering

Hvis du ikke kan se et parkerings ikon skal du zoome lidt ud på kortet - nogle parkeringspladser er en lille gåtur væk fra pladsen.

Se vejrudsigten for i morgen for Kongsdal

Vandtemperatur sammenholdt med fangster

Stregen er vandtemperaturen, som den er blevet målt ved hver tur - i celsius.
Hver prik på den blå linje repræsentere en tur til pladsen.
De orange søjler er hvor mange fisk der kom på land på den enkelte tur.

Successrate i forskellige vindretninger på denne plads