Translate:

Langsodden (Høllet)

Plads til alle, og der er fisk!

Langsodde ind mod Høllet er nok en af mine favorit pladser på nordsiden af fjorden.

Det er en stor og åben plads hvor der med lethed er plads til 6-7 fiskere, på hver side af odden, uden at man træder hinanden over tæerne. Det er også derfor jeg har opdelt pladsen i to beskrivelser - pladsen er kæmpe og det er meget forskellige forhold. Hvis du vil læse om den vest vedste side af Langsodde skal du se "Langsodde" pladsen.

Det er ydermere en plads der samler mange fisk. Der er flere grunde til at dette er et naturligt samlested for fisk. Sejlrenden er tæt på spidsen af odden, så fiskene kan altid komme på dybt vand, hvis temeraturen er for varm (eller kold) for dem. Der er et stort fladt område hvor der i foråret sværmer med rigtigt mange børsteorme. Fiskene ved hvornår der er børsteorme på pladsen - og det bør man som fisker også holde sig ajourført med.

Sidst men ikke mindst afløses den flade sandbanke af en musling/stenbund. Det er ofte her der tages gode fisk. Selvom jeg ofte har set store fisk gå helt inde under land (2-3 meter fra land) er det længere ude de hugger. Måske har det noget med bunden at gøre, måske fisker jeg mere over stenbunden, jeg ved det ikke.

Faktum er at en af mine +3kg fisk er taget på denne plads en forårs dag på en reje flue.

Fredning - pas nu på.

Denne plads grænser lige på til den helårs fredning der er ind mod Kielstrup sø. Lær fredningsgrænsen at kende! Brug eventuelt denne hjemmeside fra din mobil telefon - så er din nuværende position inkluderet på fredningszonekortet. Jeg har ofte set lystfiskere og garnfiskere stå langt inde i fredningen.

Kort inkl fredningszoner, hotspots og parkering

Hvis du ikke kan se et parkerings ikon skal du zoome lidt ud på kortet - nogle parkeringspladser er en lille gåtur væk fra pladsen.

Se vejrudsigten for i morgen for Langsodden (Høllet)

Vandtemperatur sammenholdt med fangster

Stregen er vandtemperaturen, som den er blevet målt ved hver tur - i celsius.
Hver prik på den blå linje repræsentere en tur til pladsen.
De orange søjler er hvor mange fisk der kom på land på den enkelte tur.

Successrate i forskellige vindretninger på denne plads