Translate:

Østergårde

Østergårde minder meget om sådan en plads som Silleborg. Det er en klassisk plads, hvor der er "3 pladser i en". En vig, et mellem stykke og en pynt.

Vigen

Helt inde i vigen er bunden stenet og der er flere huller og store sten 15 til 30 meter ude fra kysten. Her er der taget flere store fisk, så det er altid et sted der skal forsøges når man er ved pladsen. Der er også dybe - meget dybe - badekar helt inde under land her. Stå på land og tag de første kast ud over disse badekar. Eller gå ud i vandet ved broen og kast bevæg dig langsomt ind mod bunden. Husk at tage kast langs kysten - jeg har ofte fanget fisk 2-3 meter fra land her.

Mellemstykket

Mellemstykket minder utroligt meget om mellemstykket ved Silleborg. Her er lidt beplantning helt inde under land, men dette afløses af en "sandørken". 10-15 meter længere ude blider det dybere igen og her er bunden sort. Stå 10 meter før bundskiftet og kast ud over det mørke område. Når fluen trækkes ud fra det mørke område og hen over sandet falde hugget ofte - husk at lave pauser i indtagning.

Pynten

Efter en længere gåtur kommer man til pynten af Østergårde pladsen. Her stikker en mole/pynt ud. Fra denne kan man nærmest kaste direkte ud i sejlrenden. På ydersiden af molen fortsætter den interessante leoprad bund. Ud over at bunden er rigtig fed her - så har man også denne plads for sig selv. Jeg har aldrig set andre fiskere herude, men jeg har ofte fået en fisk eller to i hånden her.

Parkering

Dette var i lang tid en af de mest besøgte pladser i Mariagerfjord. Hvis man kigger på hvilke fisk der bliver fanget på pladsen er det klart, hvorfor det var en af de mest populære pladser - der bliver fanget mange, og store, fisk på denne plads. Desværre medførte de mange fiskere på pladsen at lodsejerene oplevede at folk smed skrald over alt. De besluttede sig derfor for at der ikke længere måtte parkeres ved vandet. Helt fair, vi kan ikke forvente at dem der ejer der jord vi parkere på er glade for os hvis vi sviner. Der er derfor kun 2 parkeringspladser tæt på vandet nu (ca. 200 meter fra vandet). Disse finder man ved at køre ned igennem Østergårde indtil man kommer til gården, her er der lavet et par "indhak" i hegnet hvor man kan parkere en bil. Alternativt kan man holde oppe på Hobro landevej og gå de 600-800 meter ned langs markstierne til fjorden.

Kort inkl fredningszoner, hotspots og parkering

Hvis du ikke kan se et parkerings ikon skal du zoome lidt ud på kortet - nogle parkeringspladser er en lille gåtur væk fra pladsen.

Se vejrudsigten for i morgen for Østergårde

Vandtemperatur sammenholdt med fangster

Stregen er vandtemperaturen, som den er blevet målt ved hver tur - i celsius.
Hver prik på den blå linje repræsentere en tur til pladsen.
De orange søjler er hvor mange fisk der kom på land på den enkelte tur.

Successrate i forskellige vindretninger på denne plads