Hjemmelavet rejeøjn

Rejefluer er pænest med rejeøjn

Man kan sige meget godt om rejefluer, de ser super fede ud i vandet, de fanger fisk og man kan lave en million variationer af dem. Men der er også nogle negative ting ved denne storfangerflue. Den koster relativt meget i materialer.

Det handler derfor om at skære ned på udgifterne til rejefluer, hvor man kan. Der er to ting der er dyre på dissse fluer og det er spey fjer og rejeøjn hvis man skal købe dem. Rejefluerne ser nu mest realistiske ud hvis man smider et par rejeøjn på dem - så hvad gør vi?Skal man købe dem, eller findes der en anden og nem måde at få lavet nogle super fede rejeøjn på?
Svaret er, selvfølgeligt, at man næsten lige så godt selv kan lave dem.
På den ene side er det super billigt i forhold til de rejeøjn man kan købe færdiglavet, og på den anden side kan man få dem nøjagtigt som man vil have dem i forhold til størrelse og farvevalg.

Step by step

Det du sskal bruge for at lave dine egne rejeøjn er:

  1. Nylon line (Mit er købt i Harald Nyborg og kostede vist 60 kr for 275 meter)
  2. En lighter
  3. Noget UV lim (Gerne i forskellige farver)
  4. Noget UV lys eller UV laser
  5. En saks
  6. Noget neglelak

 

Klip 5-6 cm nylon line af spolen og buk det sammen på midten. Herefter skal du lige smelte enderne med lighteren indtil der danner sig en lille klump nylon. Denne klump skal bruges så UV limen bedre kan låse sig fast på linen.

Herefter skal du finde din UV lim frem og putte en (meget) lille dråbe på enden af linen - lige på den klump smeltet nylon. Når der er kommet lidt på, kan du holde linen ned af, så danner der sig en "dråbeformet" klump UV lim. Når UV limen har den ønsket form skal du låse den fast med et skud med UV lampen.

Det her er sådan set nok for at være rejeøjn. Specielt hvis du har brugt farvet UV lim. Men hvis du gerne vil kæle lidt for dem kan du tage noget sort neglelak og putte en meget meget meget lille dråbe på de orange øjn - som pupiller.

De gennemsigtige øjn maler man bare over det hele med sort neglelak.

Nu skal de bare tørre i 10-15 minutter.

Herefter ligger jeg endnu et lag klar UV lim over dem, for at beskytte neglelakken så den ikke falder af hvis rejen bliver trukket igennem muslinger og sten. Det gør øjnene lidt større, men det er det værd - nu har man jo brugt lidt tid på dem. Ellers er det bare om at komme i gang, jeg syntes det er mindst lige så høj kvalitet som "købe øjn" og det koster nærmest ingen ting når man laver dem selv.