Polar Rejen

Det skal du bruge

 1. Ahrex NS122 Light Stinger #6
 2. Ultra Tread i Fl. pink.
 3. Isbjørn hår i orange
 4. Icedub i Fl. pink
 5. STF dubbing i sort
 6. Teal fjer
 7. Easy shrimp eyes
 8. Antron garn i fl. pink
 9. Polar fiber i sand
 10. Mirror flash i perl
 11. Slf saltwater dubbing i tan

Step by step

Start med at ligge bindetråden op krogen til du når modhagen.

Find en meget lille mængde sort dubbing rem og smid den på bagerst på krogen. Grunden til denne "knold" bagerst" er at fluen "folder sig ud" i vandet hvis der er noget der tvinger munddelen på rejen fra hinanden når den er i vandet. Det gir altså fluen en meget mere levende gang. Men knolden skal ikke være dominerende.

Herefter skal munddelen på fluen. Det er teal fjeren. Fibrene skal være lige så lange som krogen, og fjeren skal bindes ind i spidsen af fjeren.

Når fjeren er bundet ind skal den "låses fast" ved at binde tilbage til dubbing knolden. Det tvinger de enkelte fibre til at "stå ud til alle sider" og det vil gøre at fluen bedre "folder sig ud" i vandet.

Herefter skal der ligges en dubbing løkke - også helt ved den sorte dubbing knold.

Tag herefter "lidt polar fibre". Polar fibre er "craft furs lette kursine". Det er næsten det samme materiale bare halv tykkelse. Det er mere levende i vandet, men går måske lidt hurtigere i stykker.

Tag mindre end du lige regner med. Jo mindre man tager, jo mere levende bliver fluen i vandet.

Dette skal ligges ind i dubbing løkken og fordeles på 2-3 cm.

Ligesom med andre craft fur rejer skal man børste/trække/aé fibrene tilbage for hver gang man kører dubbing løkken rundt om krogen. (Husk: Krogen er skarp)

Når løkken er bundet på krogen køres bindetråden tilbage ned over fibrene så de låses fast.
Nu vil teal fjerne/dubbing kuglen hjælpe med til at sprede fibrene ud - og man kan begynde at se hvordan fluen vil "åbne sig" i vandet for hvert tag man tager når man trækker fluen ind.

Nu skal vi sætte et hugpunkt på fluen. Dette er en simpel fl. pink dubbing kugle.

Herefter skal fluen belastes, der skal øjn på, der skal ligges en rib i mono og der skal laves en dubbing løkke. Ribben og dubbing løkken trækkes bagud så de ikke sidder i vejen.

Når alt det er lagt på skal fluen limes med noget Zap-a-gap. Det bliver en oval flue, og hvis den ikke limes midt i processen vil den kun kunne holde til 3-4 fisk før det hele sidder løst på krogen.

Inden limen kommes på er det også fordelagtigt at ligge 5-8 isbjørn hår i orange på, samt to stråler crystal flash (så fiskene kan se fluen på afstand).
Når limen er tørret ligges der en krop af tan dubbing i "en løs cigarform". Hvis man dubber alt for stramt så vil man ikke kunne lave de klassiske "reje buler" i skjoldet.

Når dubbingen er lagt på, tager man sin dubbing løkke frem og ligger et bundt polar fibre i den, ligesom man gjorde i starten af fluen.

Når det hel er kørt på, tager man sin dubbing nål og filtre alt ud. (Fluen ser faktisk allerede giftig ud på dette stadie).

Herefter tager man 6-8 cm antron garn i fl pink.

Dette bindes ind på midten (ved krogøjet).

... og foldes bagover fluen og låses fast ved krogøjet.

Herefter tager man ribben frem og ribber antron garnet ned som et rygskjold.

Nu skal dubbing nålen frem igen og de enkelte fibre der er blevet fanget af ribben reddes ud. Fluen får også en omgang UV lim og antron garnet klippes til.

I FL lys ser vi hvordan hugpunktet skinder igennem på en fed måde. Less is more. Jeg har nogle gange oplevet at der findes fluer med "for meget fl. på". Denne flue har igen og igen og ige vist sig som en storfanger i Mariager Fjord. På dage, hvor jeg (og folk omkring mig) har fået intet kan jeg skifte til denne flue og stå med 2-3-4 fisk i hånden på 30 minutter.