Ulven

Det skal du bruge

Krog: Ahrex NS150
Krop: Fusion Dub Rainbow
Hug punkt: Ice Dub FL shell pink
Tråd: Uni Tan 8/0
Antenner: Isbjørn orange
Belastning: Non-lead wire, eller hvad man ellers har...
Øjn: Easy Shrimp eyes
Rygskjold: FlyCo.Shrimp Peach
Munddel: Teal fjer
Ben: Craft fur i tigerstriber

Step by step

Start med at ligge bindetråd på hele krogen - til man når mellem spidsen på krogen og modhagen.

Bind munddelen ind ligesom man gør på en pattegris eller en hvilken som helst anden reje flue.

Lav en dubbing løkke direkte efter minddelen.

Afmål en lille smule craft fur. På det "patch" de kommer på er fibrene ca 5-6 cm lange. Afklip hvad der svarer til en lillefinger.

Smid det i dubbing løkken og fordel det jævnt. Jo bedre det er fordelt, jo pænere bliver fluen. Brug lidt tid her. Klip "den korte" ende så tæt på dubbing løkken som muligt. Jo tættere du klipper, jo tyndere bliver fluen. Det er op til dig, hvor kraftig du gerne vil have fluen.

Spind løkken og brug en dubbing nål til FORSIGTIGT at skille fibrene fra hinanden. Det er et stort kludder når man har spundet løkken, så vær forsigtig!

Når fibrene er rettet ud hackles løkken om krogen så craft furen bruges som en hackel fjer.

Træk fibrene tilbage, hver gang man tørner en omgang. Det er vigtigt ellers stikker fibrene i alle retninger. Husk: krogen er skarp, pas på!

Når det hele er bundet ind skal hugpunktet sættes på. Jeg bruger FL shell pink - men det vigtige er bare at det er en kontrast farve til kroppen. Brug det du har lyst til.

Når hugpunktet er sat på - lige ved krog spidsen - skal der belastning på.

På NS150 krogen kan vi hjælpe den bøjning krogen har på vej ved at ligge belastningen op til bøjningen. Det kan ses på billedet ovenfor.

Når belastningen er på sættes øjn og isbjørn hår på. Til sidst - og det er ret vigtigt - ligges der en dubbing løkke på, og der sættes en rib tråd fast. (Det er måske lidt svært at se på billedet.)

Herefter giver man det en omgang zap-a-gap. Så holder det hele til +10 fisk. Det er vigtigt at lime en oval flue, ellers begynder den at sidde løst på krogen efter 2-3 fisk.

Dub nu kroppen i Fusion Dub Rainbow. Det giver et godt sammenspil med rygskjoldet, en super fedt dubbing til rejefluer! Dubbingen skal ligges "medium stramt" på i en cigarform. Her hjælper knækket i krogen igen med.

Nu de foreste ben på rejen laves ved at man tager et stykke craft fur - måske lidt større end det man brugte først på fluen dette ligges ind i den dubbing løkke vi lagde ved øjnene på fluen.

Proceduren for hvordan denne spindes og ligges på fluen er nøjagtigt det samme som på den første dubbing løkke.

Når fibrene er lagt på og bundet fast ved krog-øjet børstes alle fibre ned. Herefter tager man et stykke craft fur og ligger som "underrygskjold" ovenpå fluen som vist på billedet til højre, nedenfor.

Så finder man sit FlyCo.Shrimp skjold frem.

Det skal bindes ind med den smalle ende mod krogøjet.

Herefter tager man sin rib - der ligger ved rejens øjn, og binder skjoldet ned. Jo løsere man dubbede rainbow dubben på, jo tydligere bølger får man i skjoldet.

Skjoldet passer måske ikke altid lige til krogen, så det kan blive nødvendigt at klippe enden af.

Tag en dubbing børste og gi rejen den frisure du gerne vil have den har - voilla. Du har nu "ulv" der nok skal hive en havørred eller 10 med hjem i år.