Vaskebjørn

En glemt klassiker

Vaskebjørnen er et rigtigt klassisk mønster med sine 3 hackler og dubbing imellem. Det er det samme basis mønster som for eksempel uldsokken eller brenda. Det der adskiller vaskebjørnen fra de andre traditionelle mønstre er kuglekædeøjnene der sættes på denne flue og som tilføjer lidt vægt i midten på fluen og får den til at fiske dybere end for eksempel en ubelastet uldsok.

Jeg syntes entligt rigtigt godt om dette mønster, men det er først for nyligt at jeg er begyndt at fiske med det. Det har måske noget at gøre med at der "hele tiden kommer nye storfangere til" og de klassiske mønstre derfor måske må vige pladsen.

Heldigvis for mig var vaskebjørnen aldrig kommet helt ud af kassen - og det kunne betale sig en efterårs dag, hvor alle de "moderne" fluer bare ikke virkede. Efter et skift til en vaskebjørn i størrelse 6 var der fast fisk i andet kast. Jeg var solgt - den kunne stadigt. Herefter har vaskebjørnen altid haft en fast plads i kassen, og den tager jævnligt fisk på svære dage.

Bindevejledning

 Der er rigtigt mange, gode, bindevejledninger på youtube der viser hvordan man kan binde en flot vaskebjørn. Eivind Berulfsen's måde at binde den på er nok min favorit måde. Du kan se en video af hvordan Eivind Berulfsen binder sin vaskebjørn herunder.

Materiale sæt

Daniel Holm har på Fluebinding.nu lavet en materiale liste der gør dig klar til at binde en flot vaskebjørn. Du kan se materiale listen her: Fluebinding.nu.

Jeg ville dog skifte "STF dubbing rød" ud med sæluld i fl. rød. Det får fluen til at "larme" lidt mere selv i overskyet vejr.